Nagy csomagokat szállíttatnál? Segítünk!

Nagy csomag szállítás

Bútorok, háztartási gépek, barkácseszközök vagy nagy méretű termékek szállítása esetén számos futárcégtől igényelhetsz nagy csomag szállítást, de mi a kulcsa annak, hogy megtaláld a számodra legjobbat? Futárszolgálatonként eltérő szolgáltatásokkal találkozhatsz, így első körben mindig érdemes alaposan utánajárnod, hogy számodra melyik cég üzleti csomagja lenne a legmegfelelőbb, és mi ebben segítünk! Ebben a bejegyzésben összeszedtünk minden lényeges információt a belföldi és nemzetközi B2B nagy csomag szállításról, felsorolva a népszerű futárcégek ajánlatait saját szolgáltatásainkkal együtt. Hasznos tanácsokat is találsz, hogy megtaláld a számodra legideálisabb jövőbeli partnert!

A fuvar.hu tippjei nagy csomag szállításhoz

Elsőre nehéznek tűnhet a megfelelő partner kiválasztása nagy csomagok szállítására, mivel ár-érték arányban nem mindig a legolcsóbb a legjobb választás. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, tippeket, amivel egyszerűbbé teheted a keresést. 

Webshop integráció

Napjainkra a legtöbb vállalkozás már rendelkezik webáruházzal. Ha webshop tulajdonosként kiszerveznéd a logisztikai folyamatokat, a kiválasztásnál érdemes megnézned, hogy a cégek kínálnak-e saját integrációt a webshopodhoz, amivel a szállítási folyamatot teljesen be tudják illeszteni az üzleti folyamataidba. Ez egy kifejezetten hasznos szolgáltatás, mivel a teljes rendeléskezelési folyamat terhét levehetik a válladról, amihez gyakran még útmutatást is adnak. Ennek működése során 

az integráció segítségével képes vagy webáruházadból automatikusan exportálni a vásárlóid megrendeléseit a cég rendeléskezelő felületére.

A Fuvar.hu API integrációjával könnyedén és kényelmesen küldheted át a szállítások adatait a felhasználóbarát rendeléskezelő felületre. A Fuvar.hu-nál számos webshop motorhoz készítettünk bővítményeket, amik segítségével megkönnyítjük számodra a megrendeléseid kiszállítását, ilyenek a WooCommerce, az UNAS, a Shoprenter, és az OpenCart is. A felsorolt motorok rendelkeznek hivatalos fuvar.hu bővítménnyel, valamint az ezekhez tartozó segédleteket is elérheted az oldalunkon.

A Fuvar.hu integrációs felülete

Tájékoztatás a szállítás státuszáról

Fontos, hogy az ügyfeleidet naprakész információkkal lásd el a rendelésük státuszáról. Erre egy jól bevált módszer a hagyományos SMS és/vagy email-es értesítés, amik általában az integrációk részét képezik. Hasznos lehet továbbá egy külön csomagkövető felület is a honlapodba építve, ahol az ügyfeleid a küldemény számának beírásával aktívan tudják követni csomagjaik állapotát.

A Fuvar.hu szolgáltatásait igénybe véve naprakészen tarthatod ügyfeleidet rendelésük állapotáról. A címzetteket kézbesítés előtt legalább 24 órával sms-ben, e-mailben/telefonon értesítjük a kiszállítás időpontjáról.

Árak, szolgáltatók, szolgáltatások

Nagy csomag szállítás esetén állandó partnereket úgy érdemes keresni, hogy előtte átnézed az erre specializálódott fuvarozó cégek nyújtotta lehetőségeket, és rangsorolod őket bizonyos szempontok alapján. Még a partneri keresések megkezdése előtt fontos kitalálni, hogy milyen határidővel szeretnéd, hogy a csomagjaid megérkezzenek a címzettekhez.

Bár a szolgáltatások gyakran azonosak, más csomagfelvételi és kézbesítési időkkel, árakkal, csomag kritériumokkal és felárakkal dolgoznak a cégek, így ezek alapján érdemes sorrendet felállítani köztük.

Nagy csomagok rendszeres szállítása esetén a csomagok paramétereinek megadásával – például milyen gyakorisággal, milyen földrajzi területen (akár külföldön is), körülbelül mekkora csomagok szállítását szeretnéd igényelni – árajánlatot és egy átfogó árlistát kapsz az adott cégtől. Fontos szempont lehet az is, hogy a csomagokra nyújtanak-e biztosítást a választott cégnél. 

A Fuvar.hu-nál a küldemény elvesztése, megsemmisülése, sérülése vagy hiányossága esetén a küldemény számlaértéke (bruttó) alapján kártérítést fizetünk. 50 000 Ft áruérték alatt a biztosítás költségét a szállítási alapdíj tartalmazza. 

A nagy csomag szállítás kritériumai hazai csomagküldőknél

A nagy csomagokra vonatkozó megkötések futárcégenként eltérőek, mivel a cégek más súlyra és méretre vonatkozó paraméterekkel, nemzetközi szállítási lehetőségekkel, szállítási formákkal (pl. raklapos szállítás), külföldi, belföldi határidőkkel dolgoznak. Az általános csomagméret mellett, a körméret kiszámításához (ami bármilyen méretű csomag esetén szükséges) egyszer kell venni a hosszúságot, kétszer a szélességet és kétszer a magasságot. Ha a túlméretes csomag meghaladja a megengedett súly-és mérethatárt, úgy a cégek magasabb árakkal dolgozhatnak. Minden cégnél általánosan elmondható, hogy nagy csomag szállítás esetén az árakat ajánlattétel után határozzák meg.

MPL

A Magyar Posta esetében terjedelmesnek számít a csomag, ha három kiterjedésbeli mérete együttesen több 1800 mm-nél, de nem haladja meg a 3000 mm-t, vagy a leghosszabb oldala 1000 mm-nél nagyobb, de nem haladja meg a 2400 mm-t. Emellett akkor is ebbe a kategóriába esik a csomag, ha az alakja nem téglatest vagy boríték, természete miatt egyéb küldeménnyel nem rakható össze vagy eltérő kezelést kíván. A kézbesítés módja általánosan a házhozszállítás, egynapos garantált kiszállítással, az ügyfelek a csomagjaik állapotát pedig a honlapon és mobil applikáción keresztül követhetik. Az MPL üzleti ügyfeleinek mindemellett elérhető az MPL API integrációja is.

HDT

A HDT egy kifejezetten túlméretes csomagokra specializálódott cég, ahol a szerződött külföldi és hazai székhelyű cégek szállítási folyamatainak áttekintése miatt ingyenes hozzáférést biztosítanak az online felületükhöz, és ingyenes dokumentáció kezelést kínálnak a szerződött ügyfeleik számára. A házhozszállítás a felvételtől számítva Budapest + 50 km-es körzetében 1 munkanap, vidékre pedig 3 nap hétfőtől péntekig, valamint belföldi és nemzetközi szállítás is elérhető a cégnél. A cég alapvetően nem a raklapos áruk szállítására szakosodott, de ha ilyen szolgáltatást igényelnél, egyeztetés alapján ez is igénybe vehető.

Trans-Pack Logisztika Kft.

A Trans-Pack Logisztika Kft. csomagszállítása során a saját futáraik veszik fel és gyűjtik össze a csomagokat a depóikba, ahol vonalkódos azonosítás és mérlegelés után, a helyi depókba szállítják át a csomagokat a kiszállítás előtt. Itt az elszámolás heti, kétheti vagy havi lebontásban kérhető, a fuvarokmányokat pedig heti egy vagy két alkalommal juttatják vissza postai úton az ügyfeleknek. A pontos csomagparamétereket és árakat ebben az esetben is az árajánlatkérés után küldik el.

Futár.hu

A Futár.hu motoron, autón, puttonyos autón és furgonon szállít csomagokat (motorral 3 kg, A4-es méretig, autóval csomagonként 40 kg, összesen 100 kg-ig, puttonnyal 400 kg, 1,2 m3-ig, furgonnal pedig 1200 kg, 170 cm-ig), borítéktól egészen 4 raklapig. A kézbesítés jellemzően a csomagátvétel napján megtörténik, itt is elérhető az automata megrendelés saját vállalatirányítási rendszerből API kapcsolattal. Ami a garanciát illeti, a futár a szállítás teljes folyamatáért felelősséget vállal a küldeményért.

Mi teszi különlegessé a Fuvar.hu-t?

Az üzleti ügyfeleknek fenntartott rendeléskezelő felületünk használata nagyon egyszerű. Nem csak gyorsan szállítjuk ki az árut, de a teljes folyamat automatizálható, egyszerű és átlátható nagy csomag szállítás esetén is. Kiemelten fontos számunkra, hogy óvjuk a környezetünket, amit az üres rakterek kihasználásával, a fuvar útvonalak optimalizálásával érünk el minden fuvarunknál. A CO2 megkötésére fákat ültetünk és erdőket ápolunk hazánk területén a MyForest csapatával karöltve. Átlátható számlázással, rejtett költségek nélkül dolgozunk, a megrendeléskor rögzített díjat számlázzuk ki. 

Összességében elmondható, hogy napjainkban a nagyméretű csomagszállítás folyamata sokkal egyszerűbb lett, mint azt korábban gondoltuk volna. Több futárcég közül válogathatunk, akik szolgáltatásaikkal a lehető legjobb felhasználói élményre törekednek, és folyamatosan újfajta megoldásokkal kísérleteznek. Új partnerek keresése során azt tanácsoljuk, hogy minden esetben érdemes alaposan körbenézned és rangsorolnod a potenciális cégek között. 

A Fuvar.hu üzleti ügyfeleket megcélzó szolgáltatásaival számos innovatív és fenntartható csomagküldési módot biztosít, legyen szó kis-, közepes vagy nagy méretű csomagokról. Ha további érdekes tartalmakat olvasnál látogasd meg a blogunkat.