Fuvarozó cégek webshop kiszállításhoz – ezekre figyelj!

Fuvarozó cégekFuvarozó cégek

A belföldi és nemzetközi e-kereskedelem az elmúlt években egyre nagyobb teret hódított, a  kényelmes és gyors online vásárlások elterjedése pedig erős hatással van a logisztikai folyamatokra, hiszen a megrendelések száma és a kiszállítások gyakorisága is folyamatosan nő. Ebben a cikkben arra fogunk koncentrálni, hogy miért fontos az ideális fuvarozó cég kiválasztása a webshopok számára, és általánosságban milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választás során. Elsőként ismertetjük a logisztika fontosságát az e-kereskedelem szempontjából, majd részletesen bemutatjuk, hogy mi alapján célszerű kiválasztani az elvárásoknak megfelelő, megbízható fuvarozó partnert.

Miért fontos a webshopok számára megfelelő fuvarozó céget találni?

A webshopok sikeres működéséhez elengedhetetlen legalább egy olyan megbízható logisztikai partner megtalálása, aki besegíthet a logisztikai folyamatokba. A következőkben bemutatjuk, hogy miért olyan fontos minden webshop számára, hogy a lehető legjobb partnerre bízza a csomagok kézbesítését.

Gyors és sérülésmentes szállítás a vásárlói hűségért

A gyors kiszállítás egyre fontosabbá válik, hiszen a vásárlók hozzászoktak a 24-48 órán belüli szállításhoz, azonban a sebesség mellett az is fontos, hogy az áruk sértetlenül érkezzenek meg a vevőkhöz. Ha megbízható fuvarozók hiányában rendszeresen sérült árukat juttatunk el a vásárlóinkhoz, pillanatok alatt ronthatunk a hírnevünkön, mivel senki sem akar olyan webshopból rendelni, amely nem képes biztosítani az áruk megfelelő szállítását.

A megbízható logisztika remekül építi a márkát

A profi logisztikán legalább annyi múlik, mint a jó marketingen. Hiába áruljuk kedvező áron a termékeinket és forgalmazunk minőségi árukat, ha azok nem érkeznek meg időben, vagy éppen sérülten, nem megfelelő csomagolásban kapják kézhez a vevők. A megbízható szállítmányozó cégekkel dolgozó webshopok számára azonban ez nem jelent problémát, így a vásárlók elégedettsége nő, és szívesen ajánlják ismerőseiknek a webshopot.

Fuvarozó cégek

Az ügyfélszolgálat terhelése csökken

Ha egy webshop áruszállítása nem megfelelő, az vevőpanaszokat, reklamációkat és az ehhez kapcsolódó adminisztrációs teendők növekedését eredményezi. Ez az ügyfélszolgálat terheltségének a növekedéséhez vezet, ami negatív hatással lehet a vásárlói elégedettségre. Egy megbízható logisztikai partnerrel viszont csökkenthető a vevőpanaszok száma és az ügyfélszolgálat terhelése is.

Hatékonyabb működés és alacsonyabb költségek

Egy jól működő partnerség ismérvei közé tartozik, hogy hatékonyabbá teszi a vállalkozást és csökkenti a költségeket. Az olyan tényezők, mint a pontosabb raktárkészlet, a gyorsabb szállítás és a csomagolási folyamat optimalizálása mind hozzájárulnak az általános hatékonyság növeléséhez és a költségek csökkentéséhez.

Segítség a növekedéshez

Amikor egy vállalkozás növekedik, a logisztikai partner szerepe kiemelkedő fontosságot kap – segíthet az új területek felfedezésében, új piacokra való belépésben és új termékkategóriák bevezetésében. A logisztikai szolgáltatók szakértelmét és szolgáltatásait felhasználva a webshopok jobban tudnak koncentrálni a termékfejlesztésre, a marketingre és az értékesítésre.

Az áruk szállítása és a logisztika egyre nagyobb jelentőséggel bír a webshopok sikere szempontjából. Azok a webshopok, amelyek megbízható logisztikai partnert választanak, magasabb vásárlói elégedettséget és hűséget érhetnek el, az áruk sérüléseinek kockázata csökken, és hatékonyabbá tehetik működésüket, miközben csökkenthetik költségeiket is.

Mire figyelj, ha fuvarozó céget keresel a webshopodhoz?

Ellenőrizd, hogy automatizálhatók-e a logisztikai folyamatok

Az automatizált folyamatok lehetővé teszik a szállítási adatok gyors és hatékony átvitelét a webáruház és a logisztikai partner között. Az API integráció például segíti a rendelések automatikus átvételét a logisztikai szolgáltató rendszerébe, így a csomagok elkészítése és kézbesítése gyorsabb és pontosabb lehet. Az automatizált folyamatok nem csak időt és energiát takarítanak meg, hanem csökkentik a hibalehetőségeket is, mivel a kézi adatbevitel során gyakran előfordulhatnak elírások és más hibák. 

A modern webáruházak többsége támogatja az automatizált szállítási folyamatokat, ezért érdemes olyan logisztikai partnert választani, aki ezt a lehetőséget is biztosítja – így a tulajdonosok sok időt és energiát spórolhatnak meg, amit további üzleti tevékenységre fordíthatnak. A Fuvarnál például hét különböző webshopmotorhoz érhetsz el saját fejlesztésű integrációt és segédanyagokat, de lehetőséged van egyedi API kapcsolat létrehozására is, amivel felturbózhatod a webshopodat.

Érdeklődj a szállítási időkről

Az online vásárlók az utóbbi években egyre magasabb elvárásokat támasztanak a szállítás gyorsaságával kapcsolatban, azonban ezen elvárások teljesítése nehéz feladat lehet, különösen, ha nem rendelkezünk megfelelő partnerrel. Ezért nagyon fontos, hogy előzetesen mindig érdeklődjünk a szállítási időkről, és gondoskodjunk arról, hogy azok valóban megfelelőek legyenek. 

Ezen kívül érdemes lehet olyan logisztikai partnerrel dolgozni, aki lehetővé teszi az expressz szállítás lehetőségét, így még nagyobb elégedettséget érhetünk el az ügyfeleink körében. Az expressz szállítási lehetőség általában magasabb költséggel jár, de érdemes mérlegelni, hogy milyen hatással lehet az ügyfélelvárásokra és a vásárlói elégedettségre.

Fuvarozó cégek

Válassz olyan partnert, aki modern online felületet biztosít

A mobilalkalmazások és kompakt felhasználói felületek használata szinte minden területen megkönnyíti az életünket, így a logisztikai folyamatokban is jelentős szerepet játszanak. Ha egy logisztikai partner rendelkezik ilyen platformokkal, az a webáruház és a vásárló számára is előnyös lehet. Az applikáció használatával ugyanis a vásárlók könnyen nyomon követhetik a szállítási folyamatot, ellenőrizhetik a szállítás státuszát és a várható kézbesítés időpontját is.

A Fuvar vásárlóknak szóló felülete például lehetőséget biztosít a szállítási időpont módosítására, valamint a kézbesítési cím megváltoztatására is, ezáltal a szállítási folyamat még rugalmasabbá és kényelmesebbé válik. 

Dönts olyan fuvarozó cég mellett, ami több szállítási módot is ajánl

Ha online üzleted van, fontos, hogy olyan céggel dolgozz együtt, ami többféle szállítmányozást is kínál. Ez azt jelenti, hogy a vásárlóid számára különböző opciókat tudsz nyújtani, amik közül ők választhatnak, hogy melyik illik legjobban az igényeikhez, így nagyobb valószínűséggel tudsz megfelelni a vásárlóid igényeinek, és ezáltal jobb ügyfélélményt nyújthatsz. A Fuvarnál a DPD és MPL hagyományos és automatás szállításai mellett saját fuvarozók szállítják csomagjaidat.

Tartsd szem előtt a környezettudatosságot!

A környezettudatosság egyre fontosabb tényezővé válik az emberek életében, és ez az online vásárlási szokásokon is meglátszik. A kiválasztási szempontok közé tartozik, hogy milyen környezetbarát megoldásokat alkalmaznak a szállítási folyamat során. Érdemes lehet azokat a cégeket előnyben részesíteni, amelyek papírmentes számlázást alkalmaznak, vagy újrahasznosított csomagolóanyagokat használnak. Az ilyen döntésekkel nem csak az ökológiai lábnyomunkat csökkenthetjük, hanem hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb jövő megteremtéséhez is.

Tudtad, hogy a Fuvarnál a szállításainkat számos egyedi megoldással kompenzáljuk? A fuvarláncok, az útvonal- és raktéroptimalizálás, valamint a faültetések mind hozzájárulnak a szállítások során keletkező szén-dioxid csökkentéséhez.

Az adatvédelem és a biztonságos adatkezelés

A vásárlók személyes adatainak kezelése egy kiemelten fontos szempont, különösen az online térben. A fuvarozó cégeknek rendelkeznie kell megfelelő adatvédelmi irányelvekkel és szabályzatokkal, amelyek biztosítják a vásárlók adatainak védelmét és biztonságát. Fontos, hogy a cég megfelelő technikai és szervezeti intézkedéseket alkalmazzon az adatvédelem érdekében, és az adatokat csak a szállítás során szükséges mértékben használja fel. A fuvarozó cégeknek könnyen hozzáférhetőnek kell tennie az adatvédelmi irányelveiket, és lehetőséget kell biztosítaniuk a vásárlók számára is az adatkezelési preferenciák beállítására. Enélkül a felhasználók nem érezhetik magukat biztonságban, és kevésbé akarnak majd vásárolni.

Hogyan találd meg a fuvarozó cégek közül az igazit? 

Az interneten szinte minden információ elérhető pár kattintással, így sokkal könnyebb megtalálni a megfelelő céget a szállítmányozáshoz, ennek ellenére érdemes betartani néhány alapelvet.

Olvass véleményeket a kiszemelt fuvarozó cégekről!

Ez az egyik legjobb módja annak, hogy megtudjuk, milyen tapasztalatokat szereztek mások az adott fuvarozó céggel kapcsolatban. Az interneten számos olyan weboldal található, amik véleményeket gyűjtenek és osztanak meg a felhasználókkal. Néhány ilyen oldal lehetőséget ad arra, hogy közvetlenül összehasonlítsuk a különböző fuvarozó cégeket, és így könnyebben megtaláljuk az igényeinknek legmegfelelőbbet. Fontos megjegyezni, hogy az online vélemények nem mindig objektívek, ezért érdemes több forrásból is tájékozódni. Emellett fontos, hogy ne csak az árakat, hanem az ügyfélszolgálat minőségét, a szállítás gyorsaságát és megbízhatóságát is figyelembe vegyük, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk.

Fuvarozó cégek

Kérj egyedi árajánlatot

Az egyedi árajánlatok begyűjtése az egyik legfontosabb lépése a megfelelő fuvarozó cég kiválasztásának. Az egyedi ajánlattal sokkal jobban tudsz tájékozódni a szállítási költségekről, az árakról és a szolgáltatásokról. Fontos, hogy a kiszemelt fuvarozó cégek árajánlatait összehasonlítsd egymással, de ne csak az árakat nézd, hanem a szolgáltatások minőségét is: az alacsony árak ugyanis sokszor alacsony minőséggel párosulnak és lehetnek rejtett költségek is.

Kérdezz bátran az ügyfélszolgálattól!

Ha továbbra is bizonytalan vagy, hogy melyik fuvarozó céget válaszd, akkor vedd fel a kapcsolatot az adott vállalat ügyfélszolgálatával. Az ügyfélszolgálatosok szívesen segítenek neked, és minden olyan információt megadnak, amire szükséged lehet a döntés meghozatalához. Kérdezni mindig lehet, és fontos, hogy a lehető legtöbb információval rendelkezz, mielőtt meghozod a végső döntést. Az ügyfélszolgálati beszélgetés során többek között tájékoztatást kaphatsz az árakról, a szállítási feltételekről és a cég által nyújtott szolgáltatásokról is. Ne habozz tehát felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, ha segítségre van szükséged!

A megfelelő fuvarozócég kiválasztása fontos feladat, melyhez az online világ számos eszköze adott – a vélemények olvasása, az egyedi árajánlat kérések és az ügyfélszolgálat megkeresése mind segítenek abban, hogy a legjobb döntést hozhasd meg. A jövőben a logisztikai iparágban valódi áttörést az olyan új technológiák hozhatják el, mint a Fuvar innovatív megoldásai, amik lehetővé teszik a kapacitások integrálását és a szállítási láncok hatékonyabbá tételét.