White glove delivery – a szállítás csúcskategóriája

Napjainkban az e-kereskedelem csúcsra jár, hiszen egyre többen és egyre gyakrabban választják ezt a vásárlási módot. Online megrendelni egy terméket gyors és kényelmes, és sokszor nagyobb választékból választhatunk, mint az üzletekben. Ez pedig nem csupán a webshopokban jelent forgalomnövekedést, hanem a szállítmányozási cégeknek is, akiknek ugyanúgy fejlődniük kell, hogy az egyre nagyobb elvárásoknak és igényeknek megfeleljenek. Ma már nem elég gyorsnak és pontosan lenni, nyújtani kell valami pluszt. A kézbesítés során ezt a pluszt az úgynevezett white glove delivery biztosítja.

A white glove delivery azt jelenti, hogy a csomagodat különleges szakértelemmel és figyelemmel állítják össze és kezelik addig a pillanatig, amíg meg nem kapod. De, hogy pontosan miben nyilvánul ez meg, kiderül a bejegyzésből!

White Glove delivery, az igazi prémium szolgáltatás

A fehér kesztyűs szolgáltatás más, mint egy hagyományos szállítás, mert a white glove delivery a szállítási szolgáltatás luxus kategóriája. Ha megrendelsz egy terméket, a standard szállítás esetén általában 5-10 munkanap alatt szállítják ki, és azt a házad vagy munkahelyed előtt adják át. Választhatod a „küszöbig tartó” szállítást, ami már egy fokkal kényelmesebb, hiszen ebben az esetben a lakásod ajtajáig, azaz a küszöbödig hozza a rendelt terméket a futár. És dönthetsz egy magas minőségű szolgáltatás, a white glove delivery mellett is, ami sokkal több, mint szimpla csomagkézbesítés.

Milyen szolgáltatások tartoznak a white glove szállítás közé?

A white glove szállítás során a csomagod végig kitüntetett figyelmet kap. A fehér kesztyűs szolgáltatást nyújtó cégek kizárólag megbízható, tapasztalt és profi embereket alkalmaznak a csapataikban, akik a szállítási szolgáltatás szakértői, aminek köszönhetően kiemelkednek a többi hasonló profilú vállalkozás közül. Mi mindenben nyilvánul ez meg?

Először is a különleges csomagolásban. A white glove szállítás során minden egyes árut a méretének, értékének és törékenységének megfelelő különleges csomagolásba tesznek. Lehet szó egy üveg pezsgőről, egy festményről vagy értékes, antik bútorról, biztos lehetsz benne, hogy a legjobb kezekben van. Hullámkartonokat, egyedi dobozokat és speciálisan kialakított rekeszeket is használnak – amelyek egytől egyig megfelelnek a nemzetközi szállítási szabványoknak -, hogy a szállított áru a legnagyobb biztonságban legyen.

A white glove delivery szolgáltatás során az ügyfél elégedettség a fő szempont, ami azt jelenti, hogy szállító cégként azt szeretnék, ha nem csupán a vásárlás, de maga a kiszállítás is élmény lenne a számodra. Éppen ezért a szállítás első pillanatától különleges odafigyelésben részesülsz te is, és a megrendelt termék is. Ez magában foglalja a kényes tárgyak, a túlméretes áruk vagy a speciális kategóriájú áruk gondos elhelyezését és szállítását is az erre a célra kialakított járművekben, amely, ha szükséges, akár párnázott vagy klimatizált kisteherautó is lehet.

Online rendelés során gyakran gondot okoz neked is, hogy a szállítás napján egész nap otthon kell lenned a futárt várva? White glove delivery esetén ezt is elfelejtheted, ugyanis nem te, hanem a szállító cég alkalmazkodik hozzád. Felhívnak és egyeztetnek veled, hogy neked mikor lenne a legalkalmasabb. Ha mindez még nem lenne elég, lehetőséged van arra is, hogy valós időben nyomon kövesd a fuvart a felvétel pillanatától egészen a kézbesítés percéig. Ez is azt a célt szolgálja, hogy minél pontosabban, a te igényeidnek megfelelően történjen a szállítás.

Említettük már, hogy a white glove delivery sokkal több puszta kézbesítésnél, ugyanis ez a szállítási szolgáltatás nem ér véget azzal, hogy átadja neked a futár a megrendelt terméket. A white glove delivery magában foglalja az áru kicsomagolását, és elhelyezését is az általad kívánt helyre. Ez azt jelenti, hogy miután átadták a csomagod, segítenek neked kicsomagolni, és ha kell, a helyére tenni. Ez különösen nagy segítség például bútorok esetén, amelyeknek összeszerelésében is közreműködnek ezek a szolgáltatók. Végül a keletkezett hulladékot és dobozokat is elszállítják, hogy azzal se neked kelljen foglalkoznod.

Milyen tényezők befolyásolják a white glove delivery szolgáltatás árát és minőségét?

A fehér kesztyűs szolgáltatás ára egyáltalán nem túlzó, néhány tényező azonban befolyásolja. Ilyen például az, hogy mit és hova kell szállítani. Minél nehezebb, vagy minél speciálisabb az adott termék alakja, annál többe kerül a szolgáltatás, hiszen például egy zongorát sokkal nehezebb szállítani, mint egy dobozt. Ugyancsak megdrágítja a szolgáltatást, ha egyik napról a másikra, esetleg ünnepnapon kell kiszállítani a terméket.

Miért érdemes ezt a szolgáltatást igénybe venni?

Magánemberként egyértelműen azért, mert a white glove delivery szolgáltatásnak köszönhetően a megrendelt terméket garantáltan gyorsan, pontosan és biztonságban kapod meg. A speciális csomagolásnak köszönhetően egészen minimális az esély a sérülésre, aminek köszönhetően a stressz is kevesebb, hiszen nem kell aggódnod amiatt, hogy tönkremegy az áru. A kiváló ügyfélszolgálatoknak köszönhetően pedig biztos lehetsz abban, hogy a nap 24 órájában választ kapsz minden felmerülő kérdésedre, és megoldást találnak minden problémádra.

Hogyan profitálhatnak ebből az e-kereskedelemmel foglalkozó cégek?

A white glove delivery-vel nem csupán a magánemberek, de az online kereskedők is jól járnak. Egyrészt olyan termékek is könnyedén szállíthatók, mint például a romlandó áruk, amelyek így frissen kerülhetnek a vásárlókhoz. Másrészt pedig bármilyen más áru esetén is versenyelőnyt jelent a white glove delivery, hiszen gondoljunk csak arra, hogy mennyivel csábítóbb például egy olyan bútoráruháztól rendelni, akik a szállítás mellett az összeszerelést is biztosítják.

Milyen áru, illetve termékkategóriák esetén érdemes ezt a szolgáltatást igényelni?

Az elektronikai eszközök nagyon érzékeny műszerek, ezért a szállításuknál különleges odafigyeléssel kell eljárni. Arról nem beszélve, hogy ezek a legtöbb esetben kifejezetten drága és értékes termékek, amelyek esetében nagyon nem lenne jó, ha csak úgy az ajtó előtt letenné a futár őrizetlenül. A white glove szállítással mindkét probléma megoldott, hiszen a speciális csomagolásnak és teherautónak köszönhetően biztosan sérülésmentesen kapod meg az otthonodba szállítva a kért terméket legyen szó akár számítógépről, televízióról vagy bármilyen más egyéb eszközről.

Az orvosi és laboratóriumi műszerek esetében pedig nem elég a biztonságos és sérülésmentes szállítás, hiszen ezeket az eszközöket steril környezetben kell egyik helyről a másikra eljuttatni. A helytelenül kezelt eszközöket ugyanis nem lehet tovább használni, ami miatt kifejezetten nagy a felelősség a szállítmányozási cégeken. Azonban a white glove delivery teherautóival ez sem okoz gondot.

Költözés, bútorszállítás, de törékeny áruk esetén is a legjobb választás a white glove delivery. Egy-egy bútor szállítása a mérete és a súlya miatt speciális szaktudást és eszközöket igényel, amelyekkel a legtöbb esetben egy hagyományos szállító cég nem biztos, hogy rendelkezik. Továbbá nagy előnye white glove delivery-nek az is, hogy a bútorok szét – és összeszerelésében, valamint a csomagolásban is segítséget kaphatsz, ami nagyon sok terhet vesz le a válladról egy olyan stresszes helyzetben, mint a költözés.

Összefoglalás

Ha valamilyen különleges áru szállítását szeretnéd biztonságosan és gyorsan megoldani, akkor a legideálisabb választás a white glove delivery. Ezen szállítási szolgáltatás sokkal több annál, minthogy az adott terméket elviszik A pontból B pontba. A pontos és megbízható kézbesítés mellett segítséget kaphatsz a csomagolásban, az összeszerelésben, sőt, még a hulladék elszállításában is. Ha neked a minőség és a kényelem a legfontosabb, a white glove delivery-ben nem fogsz csalódni!